Доставка

Растенията ще бъдат опаковани в кашон(и) и ще бъдат изпратени чрез Спиди или Еконт с наложен платеж. Цената на доставката зависи от броя растения, размерите и теглото им, и се заплаща извън цената на растенията. Можете да изчислите колко ще струва доставката от тези страници:

http://speedy.bg/calculate/

http://www.econt.com/tariff-calculator/

Теглото на растенията зависи основно от контейнера, в който са (таблицата е само ориентировъчна):

P13 (1 л.) 0,4 - 0,5 кг
C2 (2 л.) 0,8 - 1,0 кг
C3 (3 л.) 1,2 - 1,6 кг

Освен това, теглото зависи и от размера на растенията, степента на поливка, сезона и др. фактори.

Растенията се изпращат със Спиди във вторник и четвъртък, а с Еконт - в понеделник и сряда от базата ни край с. Арнаутито, Стара Загора.

Всички растения са в саксии. Това дава възможност за засаждане на терена по всяко време на годината.
C1,5; C2; C3; C4 – растенията са в саксии съответно 1,5 л (диаметър на саксията в най-горната част - 15 см); 2 л (17 см); 3 л (19 см) и 4 л (21 см) със стандартни за тези саксии размери. P13 – растенията са в саксия 13 см (1 литър). Размерите на растенията (надземна и подземна част) са съобразени с контейнерите, в които се отглеждат и отговарят на стандартите на Европейската асоциация на разсадниците (ENA), както и на БДС. Ботаническите наименования съответстват на Международния списък на дървесни и многогодишни растения. Освен това, растенията се подлагат и на периодична резитба за оформяне и сгъстяване.

Стараем се снимките в Интернет магазина да отразяват максимално точно текущото състояние на предлаганите видове, но е възможно да се различават от изпратените растения.

За поръчки над определено количество важат отстъпки по следната таблица:

50 – 99 бр. 10% отстъпка от
цената на дребно
100 – 199 бр. 15%
200 – 499 бр. 20%
500 – 749 бр. 25%
750 – 999 бр. 30%
1000 и повече бр. цена на едро

При покупка по цени на едро и изпращане на растенията с куриер се заплащат и опаковките - кашони и бокс-палети.

Възможно е да има грешки в цените на страницата. Всички посочени цени са с включен ДДС 20%. Ако в данните на клиента са попълнени полетата ДДС № и име на фирма, при покупката се издава и фактура, която се изпраща заедно с растенията. Документите към растенията са приложени в джоба към товарителницата. Плащането е с пощенски паричен превод (наложен платеж) с лицензиран пощенски оператор, като разписката за превода от куриера трябва да се приложи към фактурата.